hittan_olimpia_2017

Megyei hittanolimpia zajlott a Szent László Teológiai Líceumban

A nagyváradi Szent László római Katolikus Teológiai Líceum biztosított helyszínt a római katolikus hittanolimpia megyei szakaszának szombaton, 2017. március 18-án. A verseny a tanügyminisztérium versenykalendáriumában is szerepel.

A magyar és szlovák nyelven megszervezett írásbeli versenyen 115 diák vett részt a megye különböző iskoláiból. Nagyvárad mellett olyan településekről érkeztek diákok, mint Szentjobb, Nagyszalonta, Érsemjén, Bihar, Székelyhíd, Micske, Margitta, Szalacs vagy Érmihályfalva. A megjelenteket az iskola kápolnájában köszöntötte Szabó Ervin, a házigazda tanintézmény lelki vezetője, majd Benedek Ramóna hitoktató, szervező hívta fel a figyelmet arra, hogy a VII-XII-es világi, illetve a IX-XII-es teológiai osztályok első helyezettei jutnak tovább az országos versenyre, amelyet Kolozsváron szerveznek meg április 26-28. között.
Kiss Albert egyházmegyei tanfelügyelő Pál apostolnak a korinthusiakhoz írt levele 9. fejezetének 24. és 25. verseit idézve azt emelte ki, hogy a megjelentek sokat tanultak és dolgoztak azért, hogy eljussanak idáig, és bár az olimpia tulajdonképpen egy verseny, nem úgy kell nyerni, hogy közben másokat eltaposunk. A lényeg, ha nem sikerül továbbjutniuk, akkor is érezzék azt, hogy Isten segítségével mindent megtettek ami a kötelességük, és erőiket megsokszorosítva boldogan távoznak haza.
Konrád Katalin igazgatónő örömének adott hangot, hogy ismerős, évről-évre visszatérő arcokat is felfedezett a padsorokban. Arra buzdította a gyerekeket: tegyenek tanúságot, és amit megtanultak arra támaszkodjanak felnőtt korukban is, hogy helyes úton tudjanak járni és szép legyen az életük.
Az ima után a diákok az osztálytermekbe vonultak.

 

Forrás: erdon.ro