2017_04_01_faultetes_3

Facsemetéket ültettek a Szent László Iskola diákjai

A nagyváradi római katolikus püspökség és a Mihai Eminescu Turst Alapítvány összefogásának, köszönhetően 2017. április 1-én a Szent László Római Katolikus Gimnázium vezetősége, pedagógusai, diákjai és a szülők képviselői együttes erővel, a Bihar Sályi erdőben négyezer facsemetét ültettek el.

 

A részvevőknek abban a megtiszteltetésben volt részük, hogy Böcskei László nagyváradi megyés püspökkel ültethették a csemetéket. A főpásztor biztató szavai nagyobb lendülettel és lelkesedéssel töltötte el a „faültetőket”. Hála Ferkő Jenő erdészmérnök szakértelmének és az erdészek segítségének a részvevők elsajátították a faültetés csínját – bínját, megtapasztalva, hogy milyen fontos a környezetünk védelme, hiszen kemény munka nélkül nem nő még a fa sem… A faültetésre az alapítvány képviseletében Máthé Zsolt, a projekt irányítója érkezett, vadcseresznye, fekete dió és kacsányos tölgy csemetékkel. A diákok ajándékként az alapítványtól „A jövőért” feliratú, erdő színű pólókat kaptak.

 

Az iskola részéről főszervezőként Mosoni Erika tanárnő mutatta a jó példát és a pedagógusok valamint a diákok nagy lendülettel és szorgalmasan dolgoztak, azért, hogy ez a jövőbéli erdő árnyat nyújtson a megpihenni vágyó embereknek és a menedéket kereső állatoknak.

 

KÉPEK