volo_logo

Önkénteseknek nyújt ingyenes képzést a Caritas Catolica

Szociális szférában tevékenykedő civil szervezetek önkénteseit invitálja díjmentes képzés-sorozatra a Nagyváradi Caritas Catolica, a VOLO projekt keretében, Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben. A képzés hasznos segítséget nyújt a résztvevőknek, hogy tökéletesítsék munkájukat saját szakterületükön, illetve annak a civil szervezetnek a keretében, amelynél önkénteskednek.

Az ingyenes kurzusok szombatonként 9–13 óra között zajlanak majd, a Caritas Catolica új székhelyén, Nagyváradon a P-ţa. Ion Creangă 2. szám alatt, az egykori Szent József kórház épületében.

 

A program a következő:

  • Április 8, szombat – 09–13 óra – Általános szeminárium  
  • Április 22, szombat – 09–13 óra – Munka a hátrányos helyzetű családokkal
  • Május 6, szombat – 09–13 óra – Munka fogyatékos felnőttekkel
  • Május 13, szombat – 09–13 óra – Önkéntesség az idősgondozásban
  • Május 20, szombat – 09–13 óra – Munka fogyatékos gyermekekkel

Az érdekelt személyek szabadon megválaszthatják, hogy melyik képzésen szeretnének részt venni, az önkéntes munka jellegétől függően, amit saját szervezetüknél végeznek. A részvétel díjmentes és a szervezők ebédszünetben meleg ételt biztosítanak a résztvevőknek. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a résztvevők számára úti költséget is elszámolhatnak abban az esetben, ha az illető Nagyváradon kívüli településről érkezik.

További információk és jelentkezés a volo.caritas@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon, a 0740203112-es telefonszámon.

A képzéssorozat a Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben elnevezésű projekt keretében kerül megszervezésre, amely a Svájci-Román Együttműködési Alap társfinanszírozásával zajlik. A projekt kezdeményezője a Nagyváradi Caritas Catolica, partner a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet.