dsc_0004

Újabb Verbum könyvet mutattak be Nagyváradon

A nagyváradi római katolikus püspöki palota dísztermében mutatták be a kolozsvári Verbum Kiadó munkatársai 2017. április 24-én, hétfőn 17.00 órakor egyik legfrissebb kiadványukat, a Testben élünk című kötetet. A testtel kapcsolatos kérdéseket teológiai, egyháztörténeti, orvosi és pszichológiai szempontból körüljáró kötetben megszólal a színész, a táncpedagógus, a szerzetes, a tanár, a filozófus, a gazdálkodó, a pasztorálasszisztens, a kórházi lelkigondozó.

A 376 oldalas könyvben harmincnyolc ember szakmai és emberi vallomása, véleménye sorakozik fel a test témájáról. A könyvet szerkesztője, Bodó Márta mutatta be, közreműködött Szőcs Csaba, a Verbum Kiadó igazgatója.

 

Bodó Márta, a Keresztény Szó főszerkesztője, felvázolta a kötet négy részét: testek, test és lélek, szenvedő test, testben élve a világban. Beszélt az anyaggyűjtemény fontosságáról, illetve megszólaltatta Ozsváth Judit egyetemi oktatót, aki a könyvben található három interjúnak a készítője. A kötet bemutatása után párbeszédre is sor került, a jelenlevő érdeklődők kérdeztek a szerkesztőtől, illetve személyes meglátásaikat fűzték a bemutatáshoz. Böcskei László megyés püspök, házigazda minőségben köszönte meg a Verbum képviselőinek, hogy ismét egy értékes publikációt hoztak el a nagyváradi közönséghez, és hogy ezt egyházi környezetben mutatták be.

 

Ez volt a harmadik olyan alkalom, amikor a Verbum Kiadó köteteit Nagyváradon a Püspöki Palotában mutatták be, a Homa Ildikó által írt Evangéliumi lélektan, illetve Bereczki Silvia által szerkesztett Sokarcú irgalmasság kötetek bemutatását követően.

 

A kötet a Kolbe Kiadó könyv és kegtárgy boltjában vásárolható meg Nagyváradon (Kanonok Sor, 13.), ára 25 RON.

 

KÉPEK