dsc_0198-small

Országos Hittanolimpián vettek részt a Nagyváradi Egyházmegye diákjai

Kolozsváron szervezték meg 2017. április 26-28. között az első Magyar Nyelvű Országos Római Katolikus Hittanolimpiát, melynek mottóját Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből választották „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8, 14). A versenyen az ország 11 megyéjéből vettek részt a világi VII-XII. és a IX-XII. teológia osztályok diákjai.

 

A Nagyváradi Egyházmegyét Bihar megyéből 11 és Szilágy megyéből 2 diák képviselte, akik nagyon szép eredményekkel tértek haza:

VII. osztály: I díj: Kovács László, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumból, felkészítő tanára Benedek Ramóna. Különdíjban is részesült a kolozsvári Római Katolikus Teológia és az Erdélyi Katolikus Státus Alapítvány részéről.

Dicséret (IV. helyezés): Mondek Marka Vierka, 1-es sz. Általános Iskola, Magyarpatak. Felkészítő tanár, Muha Maria Ulrika nővér.

 

VIII. osztály: dicséret (IV. helyezés): Frînca Iana Maria, 1-es sz. Általános Iskola, Magyarpatak. Felkészítő tanár, Muha Maria Ulrika nővér.

IX. osztály: I. díj: Catona Ábel, a nagyváradi Művészeti Líceumból, felkészítő tanára Kötting Ilona. Különdíjban is részesült a kolozsvári Római Katolikus Teológia és az Erdélyi Katolikus Státus Alapítvány részéről.

X. osztály: III. díj: Bányai Valentina, a margittai Octavian Goga Főgimnáziumból, felkészítő tanára Vakon Orsolya.

XII. osztály: II. díj: Győri Dalma, az érmihályfalvi Mezőgazdasági Líceumból, felkészítő tanára Bokor János.

A IX-XII. teológia osztályok díjazottjai a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumból:

IX. osztály: dicséret (IV. helyezés): Gáspár Milán, felkészítő tanára Benedek Ramóna.

X. osztály: Különdíjban részesült Fodor János a kolozsvári Római Katolikus Teológia és az Erdélyi Katolikus Státus Alapítvány részéről, felkészítő tanára Konrád Katalin.

XI. osztály: II. díj: Andreev Zsófia, felkészítő tanára Benedek Ramóna.

XII. osztály: I díj: Szabó Roland, felkészítő tanára Benedek Ramóna.

A többi diák is szép eredményt ért el: a VII-es Szeghalmi Gabriella a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumból, a VIII-os Pál Anasztázia a szalacsi Balaskó Nándor Általános Iskolából (felkészítő tanára Gozner Artúr) és a XI-es Erdődi Sámuel az érmihályfalvi Mezőgazdasági Líceumból.

 

A hálaadó szentmise végén, Dr. Holló László egyetemi tanár, az Országos Bizottság elnöke bejelentette, hogy a következő tanévben a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum ad otthont a következő Magyar Nyelvű Római Katolikus Hittanolimpiának.

 

Benedek Ramóna

 

Fotó: Bodó Márta