punkosdi-1

Megáldotta a főpásztor az idősek otthonának felújított kápolnáját

Az egyházmegyei Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Márton Idősotthon felújított kápolnáját áldotta meg pénteken, 2017. június 2-án, az itt bemutatott szentmise keretében Böcskei László római katolikus megyés püspök. A szertartáson a bentlakó szépkorúak mellett részt vett néhány hozzátartozó, az intézmény munkaközössége, valamint a Caritas Catolica vezetősége is.

„Szeretnénk Istentől kérni, hogy az elkövetkezőkben is az ő áldásának forrása legyen ez a hely, hogy itt mindig felüdülésre, vígasztalásra, megerősödésre találjunk” – fogalmazott Böcskei László megyés püspök, aki pünkösd közelgő ünnepe kapcsán a harmadik isteni személy megközelítéséről is beszélt a jelenlevőknek. „Nem egy kézzel fogható valakiről/valamiről van szó, de mégis egy olyan valóságról amelyik hozzátartozik nemcsak a mi hitünkhöz, hanem az életünkhöz is. Tulajdonképpen a Szentlélek az, ami elvezet minket az Istennel való találkozáshoz, megvilágosít bennünket hogy mindig tudjuk és soha ne felejtsük el, hogy Isten gyermekei vagyunk” – hangsúlyozta.

 

A szentmisét szabadtéri fagylaltozás, kötetlen beszélgetés követte az otthon udvarán.

A kápolna, valamint az emeleti lakószobák felújítása, korszerűsítése az udeni Stichting Caritas St. Petrus Segélyszervezet, Konrad Fundneider, valamint Harold van Overbeek atyának és egyházközségének támogatásával valósulhatott meg. A felújítás után a lakószobák esztétikusabbak lettek, a megkopott, elhasználódott parkettet sikerült jó minőségű PVC szőnyegre cserélni, így  tisztántartásuk sokkal egyszerűbb, megfelelnek a higiéniai előírásoknak. Sikerült minden lakószobát, ahogyan a kápolnát is kifesteni, így az otthon lakói megújult környezetnek örvendhetnek.

 

Szombati Gille Tamás