csalad

Plébániai család csoportot hoznak létre Székelyhídon

Plébániai család-délutánt szerveztek Pünkösdhétfőn, 2017. június 5-én Székelyhídon, amelyen közel negyven helyi család vett részt. A szervező Ozsváth József plébános a margittai Krisztik családot, Csongort és Kornéliát hívták meg, hogy a találkozón tanúságot tegyenek hitükről, keresztény családi életükről, és megosszák a jelenlevőkkel a családos csoport és családos pasztoráció terén szerzett tapasztalataikat. A tanúságtétel után fórumbeszélgetések következtek, majd a nap záró részében a nyári hittantábor szervezési részleteiről esett szó.

A családos délután célja az volt, hogy Székelyhídon is létrehozzák a plébániai család csoportot, hogy megbeszéljék, hogyan lehet a helyi plébániát családiassá tenni.

 

A Szentlélek működése végig megfigyelhető volt a találkozó alatt, ennek első jele a számos család jelenléte. A résztvevő családok egy része már aktívan bekapcsolódik a helyi egyház életébe, de hogy ez még hatékonyabban működjön, a családok többsége (a Krisztik család tanúságtétele hatására is) úgy látta jónak, hogy válasszon maguk közül egy referens családot. Ez a család lesz az, aki részt vesz képzéseken, és a plébános irányításával megszervezi a család csoportot Székelyhídon. Hasznosi Imrére és Korinnára esett a választás, ők pedig készségesen el is vállalták, azzal a feltétellel, hogy a többi család is melléjük álljon.

 

A családi délután ötlete először a május 14-i Szent László, egyházmegyei zarándoknap alkalmával vetődött fel, hazautazás közben, a buszon, majd tovább körvonalazódott az egyházmegyei családtalálkozón. A csíksomlyói zarándoklaton is imádkozott érte a helyi közösség: Szent László király könyörögj családjainkért! Boldogságos Szűzanya oltalmazd családjainkat! Szentlélek Úristen tartsd össze családjainkat és egyházközségünk nagy családját!