2017_06_26-07_02_hittantabor_szekelyhid_9

Hittantábort szerveztek Székelyhídon

A kenyérszaporitás csodája ismétlődött meg idén is a székelyhídi hittantáborban 2017 június 27. – július 2. között. Mindenki megosztotta társaival azt, amije volt, így senki semmiben nem szenvedett hiányt. S még bőségesen maradt „lelki és testi eledel”. De jó lenne, ha ez nemcsak egy hétig tartana, hanem az év többi napján is. Az lenne a mennyország egy kis szelete már itt a földön.

 

A tábort boldog Bogdánfy Szilárd vértanú püspök pártfogásába ajánlották a szervezők. Az idén Szent László évben az egyházmegye mottóját választva, „A jó ember szívének jó kincseiből jót hoz elő” (Lk 6,45) a szent lovag király életpéldáját igyekeztünk megélni. Szent László, az építő, a gondoskodó és a szentség útján járó király mások szívéből is jót tud elő hozni. Ezt mi megtapasztaltuk a tábor hete alatt. Mindenki, aki részt vett, legyen az szervező vagy résztvevő szívéből jót hozott elő, hogy a másiknak jó legyen: jó lett az őszinte szó, mosoly, ima, kétkezi segítség, csoportvezetés által.

 

Köszönet illeti a meghívott papokat és szerzetes nővért, akik minden napra lelki táplálékot nyújtottak. A tábor csúcspontját a vasárnapi családi nap képezte, ahol a Kaposvári egyházmegyéből érkező Radnai család tett tanúságot.

 

Hiszünk abban, hogy plébániánk közössége egy nagy családdá formálódik, és ez nemcsak a tábor idejére. Jót tenni jó, aki jót tesz, nem marad el jutalma. Mindenki számára a legnagyobb ajándék a gyerekek tanúságtétele volt, a táborzáró – egyben iskolai évvégi – hálaadó szentmisén.

 

Ozsváth József