dsc_0207

Biblia tábor volt Margittán

Harmadik alkalommal vehettek részt Margittán kicsik és nagyok 2017. augusztus 28. – szeptember 1. között az egyhetes Biblia táborban, melynek helyszíne a plébániai Ifjúsági Központ volt.

A különböző foglalkozásokat Vakon Orsolya, Gozner Artúr hitoktatók és Tóth Attila Levente tasnádszántói plébános vezették. Két tasnádszántói fiatal segített a foglalkozások levezetésében.

 

Az egyhetes foglalkozás során a résztvevők a hűséggel ismerkedhettek meg: az Isten iránti hűséggel, egymás iránti hűséggel, azzal, hogy akkor is hűségesek kell legyünk egymáshoz, ha fizikailag nem találkozunk.

Minden nap egy kis testmozgással és imával kezdődött, ahol lehetőség volt akár személyesen is hálát adni az elmúlt napért, azokért az ajándékokért, amiket eddig kaptak a résztvevők.

 

Az egyhetes program egyik legszebb pillanata az volt, amikor a résztvevők egymás őrangyalai lettek, jobban odafigyeltek a társaikra, imádkoztak értük. Másnap pedig fény derült a titokra. Egy személy kiállt, becsukta a szemét, az őrangyala pedig odament hozzá és megölelte. Felemelő érzés volt látni mindenki arcán az örömöt.

 

A másik kiemelkedő pillanat volt, amikor Tóth Attila Levene plébános vezetésével a gyerekek „megalkották” a Földet, annak minden tulajdonságaival (vizek, hegyek, városok), átérezhették a teremtés csodáját és azt, hogy milyen ajándékot kaptak Istentől.

Nagy öröm volt látni, hogy jókedvvel érkeztek reggelenként, még akkor is, ha egyesek tekintete álmos volt.

 

A Bibilaihét során ismét közelebb kerültek egymáshoz a fiatalokhoz, a foglalkozások népszerűségét jelzi az is, hogy idén sok új résztvevővel bővült a tábor.

A szervezők ezúton is köszönik mindenkinek, aki segítséget nyújtott a Bibliahét megvalósításában.

                                            

Lázár Tamás