2

Lelki hétvége hitoktatóknak Tasnádszantón

Indulj és menj, hirdesd szavam! volt a mottója a nagyváradi egyházmegye hitoktatói számára megrendezett lelki hétvégének, 2017. szeptember 1-3. között a tasnádszántói plébánián.

„A tanév kezdetén jó megállni, a csendbe visszavonulni, hogy új lendülettel, szeretettel tudjuk megmutatni a diákoknak Isten igazi arcát.” – hangsúlyozta Vass Csaba lazarista atya, aki a lelki hétvége meghívottjaként segített a katekétáknak az új tanévre való felkészülésben.

 

A péntek esti szentségimádás ideje alatt a következő kérdések a lélek benső szobájában találtak válaszra: Hogy vagyok a tanév elején? Készen állok-e az indulásra? Nehezíti-e valami az indulást? Le tudom-e tenni? Kikkel fogok találkozni az út során? Mit szeretnék átadni nekik?

 

A szombat délelőtti közös beszélgetések, elmélkedések alatt a bizalom, a ráhagyatkozás, az előítélet mentesség, a Jézussal való élő kapcsolat fontossága, mint a küldetéstudat megéléséhez legszükségesebbek hangzottak el. A küldött soha ne feledkezzen meg arról, hogy ki küldi, milyen kincset visz és kikhez szól a küldetése.

Kora délután az újonnan felújított érmindszenti katolikus templom és az Ady Múzeum meglátogatása gazdagította a programot.

 

Kiss Albert egyházmegyei tanfelügyelő bátorító szavai és Tóth Attila plébános, a lelki hétvége házigazdája által tartott csapatépítő foglalkozások segítettek a délelőtt elhangzott gondolatok elmélyítésében.

A katekéták megújult lélekkel tértek haza, megerősödve abban a tudatban, hogy a szerető Isten munkatársaiként, küldötteiként hirdessék az evangéliumot a diákoknak.

 

Benedek Ramóna