4-1

Érmihályfalvi családok látogattak Tasnádszántóra

Az augusztusi családos találkozónkon, Bogdán István plébánosunkkal elhatároztuk, hogy kellő előkészület után ellátogatunk Tasnádszántóra, ahol találkozunk Tóth Attila, valamint Husztig Róbert atyákkal – utóbbi nemrég lett elhelyezve Királydarócra, érmihályfalvi káplánsága után – és nem utolsó sorban a helyi családokkal.

Nagy lelkesedéssel készültünk a találkozóra, egyeztettünk Attila atyával és október elejét határoztuk meg a kihelyezett találkozónk időpontjául, amelynek témája a megbocsátás volt. Október 14-én délben, harminckét vidám és lelkes utas érkezett meg a tasnádszántói plébániára, ahol volt káplánunk, Robi atya szívélyesen köszöntött minket.

 

Amíg megérkeztek a helyi, tasnádi és királydaróci családok, Husztig Róbert atya örömmel újságolta: szeretné Királydarócon is összefogni a családokat és elindítani velük a családosok találkozóját, ezért is hívott meg körünkbe pár családot az ottani egyházközségből. Házigazda minőségben Tóth Attila atya is köszöntötte vendégeit.

Szép programfüzérrel készült a két vendéglátó, gondolva a gyerekeinkre és fiataljainkra is, akiket a helyi fiatalok gondjaira bíztak. A gyerekek éneket tanultak, amit később be is mutattak nagy sikerrel.

 

Vendéglátónk, Attila atya bevezetőjében köszöntötte a megjelenteket és ismertette a délután programját. Kálmándról érkezett tanúságtételre a Tempfli család, akik a hétköznapi konfliktusok kezeléséről beszéltek. Attila atya Gary Chapmannak a bocsánatkérés öt nyelvéről, majd a szeretet öt nyelvéről beszélt. Lazításként megmozgatta a jelenlévőket úgy, hogy különböző segédeszközökkel a saját szívüket kellett bemutatniuk, színes papíron kagylókkal, kavicsokkal, színes játékkockákkal. A beszélgetéseket, tanúságtételeket és előadásokat szentségimádás követte a templomban.

Távozás előtt a helyiek asztalhoz ültették a vendégeket, szeretetvendégségben részesítették őket.

 

Ennek a találkozásnak bizonyára lesz folytatása, reménnyel tölt el bennünket, hogy Királydarócon is szárnyra kap a családosok találkozója, és hogy mi is hozzájárulhattunk ehhez a szép eseményhez. A búcsúzás pillanataiban bebizonyosodott, hogy Robi atya – ha már csak jelképesen is – még mindig fogja gyermekeink, fiataljaink kezét.

 

Balázs József Attila