csoportkep_1

Hitoktatók és hittanosok zarándokoltak Máriapócsra

„Téged jöttünk köszönteni, méltóztassál meghallgatni, Ó pócsi templom csillaga, üdvözlégy szép Szűz Mária!”

A nagyváradi egyházmegye hitoktatói és a hittanolimpián kiemelkedő eredményt elért diákok jutalomzarándoklaton vettek részt – ami Böcskei László megyés püspök úr jóvoltából valósult meg – 2017. október 28-án Máriapócson, hogy hálát adjanak a Szűzanyának az elmúlt tanév minden kegyelméért.

 

A zarándokok már az utazás ideje alatt lelkileg készültek arra, hogy befogadják mindazt, amit a szerető Isten ajándékként készített nekik. Kiss Albert egyházmegyei tanfelügyelő és Bokor János hitoktató vezetésével a rózsafüzért imádkozták és a pócsi Máriát köszöntő énekeket énekelték.

 

Az első úti cél a nyírbátori református templom volt, melynek történetét Józsa Nándor hitoktató ismertette, majd ezt követően a minorita templom szépsége, amely az ablakon beszűrődő napsugarak által még csodálatosabbnak tűnt, nyűgözte le az itt megpihenőket.

 

Máriapócson a helyi idegenvezető által a fatemplomban lévő ikonosztáz és a helyi múzeum megtekintése lehetőséget nyújtott arra, hogy a résztvevők a kegyhely történetét megismerhessék. A hittanosok a szentmisét követően a Szűzanya kegyképe előtt közös énekléssel fejezték ki tiszteletüket.

 

A nagykárolyi kastély kápolnájában imával zárult a nap, amely lehetőséget nyújtott a lelki töltekezésre és gazdagodásra.

 

Benedek Ramóna