templomi_gyujtes_2

Szent Erzsébet-napi gyűjtés a szegények étkeztetésére

„Ne szeressünk se szóval, se nyelvvel, hanem tettel és igazsággal!” – 1 Jn 3, 18.

Idén is megszervezésre kerül a hagyományos Szent Erzsébet-napi gyűjtés az Egyházmegye római katolikus templomaiban, amely egybeesik a Ferenc Pápa által meghirdetett Szegények Világnapjával. A hívek adományaiból a Caritas Catolica által rászorulók számára biztosított meleg ebédek számát szeretnék megnövelni a hideg téli hónapokra.
Bárki, aki e célra szeretne adakozni, megteheti 2017. november 19-én egyházmegyénk római katolikus templomaiban, vagy a nagyváradi Caritas székhelyén (Piața Ion Creangă. 2 szám) naponta 8.00–14.00 óra között. Az adományokat a rászorulók nevében előre is köszöni a katolikus karitász.
Megjegyzendő, hogy a tavalyi gyűjtés eredményeként, a hívek adományainak köszönhetően a megyeszékhelyen megduplázódott az ellátottak száma, míg az egyházmegye szintjén közel ötven rászorulóval több kapott meleg ételt a katolikus karitásztól a hideg téli hónapokban. A székesegyház és további 59 római katolikus plébánia mellett, két vidéki református plébánia is részt vett a tavalyi Szent Erzsébet Gyűjtésben.
Idén is számítanak a jólelkű emberekre, hogy minél kevesebben várják üres gyomorral az ünnepeket.