halo_oszi_tabor_1

Vakációs gyermektábort szervezett kisiskolásoknak a Háló

Mintegy hatvan kisdiák részére szervezte meg immár harmadik alkalommal a Partiumi Háló Egyesület 2017. október utolsó, illetve november első napjaiban zajló őszi napközi gyermektábort. A szervezők a kisiskolások őszi vakációja idejére igyekeztek értékes időtöltést nyújtani a kicsi résztvevőknek.

 

A gyermekeket korosztályuknak megfelelően osztották csoportba, melyeket közel 20 önkéntes fiatal és pedagógus koordinált.

 

A hét főtémája a hűség volt. A foglalkozások Szent László királyunk életpéldája és a bibliai Dániel könyve köré épültek fel, így a gyerekek az ő történetén keresztül ismerkedtek a Szentírással, mint Isten vezetésének eszközével, láthatták és tapasztalták meg mit is jelent és hogyan is működik egy közösség, mit jelenet felelősnek lenni másokért.

 

Egy gyerektábor nem is lehetne igazi, ha csak tanulásról szólna, éppen ezért most is változatos tevékenységekkel töltötték ki a programot így a tanulás is főképp csapatjátékokon, kézműves foglalkozásokon, szerepjátékokon, énekeken és rajzoláson keresztül valósult meg. 

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával jött létre.

 

Konrád Csongor