ha_megtehetjuk_1

Szent László Iskola diákjai önkénteskedtek Várad-szőllősön

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum XI. B osztályának négy diákja – Tóth Szilveszter, Szitkó Krisztián, Kádár Dávid és Gyarmati Mátyás – arra áldozta a napját 2017. november 10-én, pénteken, hogy az egyházmegyei Caritas Catolica által működtetett váradszőllősi Szent Márton Idősotthon kertjét önkéntes munkával rendbe tegye, ez által megszépítve az ott lakó szépkorúak életterét.

A diákok már a korareggeli órákban ásót, gereblyét, vesszőseprűt, kaszagépet ragadtak és egymást segítve, vállvetve dolgoztak azon, hogy szebbé, rendezettebbé tegyék várad legrégebb óta működő idősotthonának kertjét. Szép sorjában megtisztították a gyepet a lehullott falevelektől, füvet nyírtak, ástak, kapáltak, gyomláltak. A munka jó hangulatban lelt, a nem túl kecsegtető időjárás ellenére.

 

„Az igazgatónőnk, Konrád Katalin hívta fel a figyelmünket a lehetőségre, hogy a katolikus karitász berkeiben önkénteskedjünk. Mi úgy gondoltuk, hogy ha módunkban áll, lehetőség van rá, hogy segítsünk másokon, és megtehetjük, akkor miért ne? Rendbe tettük a kertet, füvet nyírtunk, gyomláltunk. Nem volt megerőltető a munka” – nyilatkozta Kádár Dávid, az önkéntesek egyike.

„Nagyon ügyesek voltak a fiatalok. Nagy segítséget jelentett ez nekünk. Szeretnénk, ha ennek az önkéntességnek lenne folytonossága, mert az idősotthonban mindig van miben segíteni, és a lakóink is örülnek az önkénteseknek. Szívesen várunk diákcsoportokat műsorokra, foglalkozásokra az ünnepek alkalmával is” – nyilatkozta Bőr Gyöngyi, az idősotthon koordinátora.

 

Szombati Gille Tamás