dsc_0021

Nyitott kapuk napján tett látogatást az autisták egyesületénél a megyés püspök

Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket a hét elején, 2017. december 4-5. között  az Élet Autizmussal Egyesület, Kanonok sor utcai székhelyén. Jelenleg tizenegy fiatalt foglalkoztat, életkoruk 17-27 év közötti.

Első alkalommal szervezett Nyílt kapuk-rendezvényt a 2013. októberében alapított, Bacsadi Gabriella által vezetett Élet Autizmussal Egyesület azóta, hogy tavaly decemberben a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek köszönhetően két nagy teremhez jutott a Kanonok sor 25. szám alatti emeleti részen. Büszkeségük a varroda, melyet nagy örömmel és szeretettel a nyilvánosságnak is be akartak mutatni. Hétfőn és kedden nyitvatartási időben várták az érdeklődőket.

 

Böcskei László megyés püspök kedden délben tett látogatást a műhelyben, ő gyakran, más alkalommal is meglátogatja az autizmussal élő fiatalokat, lehetőségekhez mérten támogatja őket.

 

A civil szervezet foglalkozásaira rendszeresen járó két autista fiatal ügyességének és tehetségének köszönhetően sikerült őket gyárban alkalmaztatni: szövetnadrághoz készítenek zsebeket, illetve csomagolják a koptatókat. A többiek a hétvégén a püspökség által szervezett adventi vásárra, és a közelgő karácsonyi ünnepre készülnek, karácsonyfadíszek, képeslapok, könyvjelzők, képek, mécses tartók, vázák születnek a kezük munkája nyomán.

 

Az egyesület vezetője felhívást intézett autizmussal élő fiatalok szüleihez, nevelőihez, hogy látogassák meg műhelyüket, tudnának még néhány fiatalt foglalkoztani.

 

VIDEO