20171209_191042

Két gyertya ég az adventi koszorún

A katolikus karitász munkatársainak szervezésében, szombaton, 2017. december 9-én, 19.00 órakor, imádságos szertartás keretében fellobbant a második gyertyaláng a székegyház előtti kertben, a Szent László szobor előtt felállított óriáskoszorún.

 

A hóesésben Böcskei László megyés püspök kérte azt a jelenlevőktől, hogy legyenek az örömhír továbbadói. Bakos Gábor, a Szent László plébániatemplom segédlelkésze intézett buzdító szavakat az egybegyült hívekhez. Arra hívta fel a figyelmet: az advent nem más, mint várakozás, majd a következő gondolatokat osztotta meg a jelenlevőkkel. „Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de ő azt mondta, nem. Azt mondta, hogy a büszkeséget nem ő veszi el, hanem nekem kell feladnom. Kértem Istent, hogy adjon nekem türelmet, de ő azt mondta nem. Azt mondta, hogy a türelem a megpróbáltatás mellékterméke, nem kapni, megszerezni kell. Kértem Istent, hogy adjon nekem boldogságot, de ő azt mondta nem. Azt mondta, csak áldását adhatja, a boldogság rajtam múlik. Kértem Istent, hogy kíméljen meg a fájdalomtól, de ő azt mondta, nem. A szenvedés eltávolít a világ gondjaitól, és közelebb visz hozzá. Kértem Istent, hogy segítsen másokat szeretni úgy, ahogyan ő szeret engem, erre azt felelte: látom már kezded érteni! Kértem hitet és erőt, és Isten adott problémákat, hogy megoldjam azokat. Kértem bölcsességet, és Isten adott veszélyeket, hogy legyőzzem azokat. Kértem, adjon szeretetet, és Isten adott gondterhelt embereket, hogy segítsek rajtuk. Kértem kegyelmet, és Isten adott lehetőségeket. Semmit se kaptam, amit akartam, és mégis megkaptam, amire szükségem volt”.

 

 

Kedves jó testvéreim, ezekkel a gondolatokkal erősíteném meg az idei adventben mindannyiunk lelkületét, hogy kérjünk a Jóistentől, és ő adja azt, nem amit mi kérünk, hanem ami hiányzik belőlünk – fogalmazott a segédlelkész.

 

Forrás: erdon.ro

 

KÉPEK