dsc_0006

A katolikus iskola tanárai köszöntötték a főpásztort

A Nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tanárai és munkatársai tettek látogatást Böcskei László megyés püspöknél 2017. december 18-án, hétfőn 17.00 órakor, hogy kifejezzék karácsonyi és újévi ünnepi köszöntésüket.

 

A Szilágysomlyóról érkező Garamvölgyi Anett zenés műsorral örvendeztette meg a hallgatóságot. Kovács F. Zsolt irodaigazgató köszöntötte a vendégeket, majd a zene nyelvén a művész vendég szólt a jelenlevőkhöz.

 

Köszöntőjében Böcskei László megyés püspök kifejtette, hogy a tanárok, nevelők, oktatók Isten rendkívüli munkatársai a teremtésben: „Isten társaivá tett minket a teremtés művének tökéletesítésében” – mondotta a főpásztor. Ez különösen azokra vonatkozik, akik a gyermekek és a fiatalok nevelésében találják meg életük boldogító hivatását, ami nem más mint az, hogy Isten kegyelméből az ember építésén, alakításán és finomításán fáradozhatnak. „Nagyon örvendenék, ha mindenki ilyen vallomással tudná összegezni ezt a végéhez közeledő esztendőt” – mondotta az egyházmegye elöljárója, majd hozzátette: „Isten nem kíméli meg a nevelőket a munkától, amelyre meghívta őket. A repülni tanuló sas fiókára, illetve a fiókáját repülni tanító sas madárra hasonlítanak egy időben, de Isten mellettük áll, kifogja őket a zuhanás pillanatában, illetve erőt és ihletet ad az oktatói munkához”.

 

KÉPEK

A találkozó ünnepi köszöntésekkel, és kötetlen együttléttel zárult.