img_20171219_190919

A Váradi Csillagok tovább hirdették Jézus születését

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi Csillagok nevű csapata ezen a héten is folytatta a népi betlehemes bemutatását a SzékelyKapuk – ZöldKapuk Ökocivilizációs Játékok keretén belül Benedek Ramóna és Palotás Zsuzsa tanárnők kíséretében.
 
2017. december 19-én délelőtt Böcskei László megyés püspöknek, délután a Szent Márton Idősek Otthona lakóinak hirdették Jézus születésének örömhírét, este pedig Vass Csaba lazarista atya vendégei voltak a diákok, akik a Katalin-telepi plébániatemplomban a szentmise után a híveknek mutatták be az autentikus lövétei népi betlehemest, aminek a szövege 1939/1940-ben az Erdélyi Iskola című pedagógiai folyóiratban jelent meg.
 
A diákok iskolájuk lelki napján az V-VIII. osztályosnak segítettek ráhangolódni Karácsony szent titkára. A betlehemezők is lelkileg feltöltődve tértek haza minden előadás után, amit meg is fogalmaztak:
“Ez a pár nap, amikor a kis csoportunk elindult betlehemezni, olyan volt mint egy zarándoklat, megpróbáltunk fényt és szeretetet vinni az emberek szívébe. Jó volt látni mindenki szemében felgyulladni azt a kis fényt. (Máté)
Az előadások alatt feltöltődtem lelkileg és még jobban várom az ünnepet, miután észrevettem, hogy mennyire boldogok az emberek egy húsz perces betlehemes után…mindig rádöbbentem, hogy a szeretet  a legfontosabb (Noémi)”.
 

Benedek Ramóna