8_puspokseg

Ünnepköszöntő útját folytatta a Vadrózsák csapata

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Vadrózsák nevű csapata – V. A osztályos tanulók – 2017. december 19-én ünnepköszöntő útjukat folytatva a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség épületében Böcskei László püspök úrnak, valamint munkatársainak bemutatták azt a gyimesi betlehemest, melyet a közép-európai SzékelyKapuk – ZöldKapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok-ra készítettek.

 

Szintén december 19-én a délutáni órákban a lelkes diákok szüleik kíséretében a Nagyváradi Szent Márton otthonban élő idős  embereket örvendeztették meg játékukkal.

 

December 20 – án a délelőtti órákban a  Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum  diákjainak és pedagógusainak lelki napján, a csapat a gimnáziumi osztályokban járó diákok számára mutatták be Jézus születésének misztériumát az iskola díszetrmében.

 

December 20-én délután a gyermekek szüleiket, családjaikat örvendeztették meg előadásukkal.

 

A Vadrózsák csapatának ünnepköszöntő útja december 22 – én délelőtt a  Bihar Megyei Tanácsnál folytatódott. Itt a tanács magyar ajkú alkalmazottainak adták elő gyimesi betlehemesüket.

 

A Vadrózsák csapata ünnepköszöntő útjuk utolsó állomásaként a Szent Lőrinc Plébniatemplom meghívására mutatták be rövid játékukat 2017 december 22-én a Biharpüspöki hívek  számára. 

 

Nagy Enikő