jotekonysaggal_1

Jótékonysággal kezdték az új évet

A siteri Mosolykommandó önkéntesei az elmúlt évek során már több ízben is támogatták a nagyváradi Caritas Catolica segélyszervezet ellátottjait, úgy az idősotthonokban, mint a szabadtéri étel- és teaosztások során. Az együttműködés idén is folytatódik. A Mosolykommandó csapata egy pékipari vállalat által az ünnepi időszakra felajánlott kalácsokkal lepte meg a Caritas Catolica szociális konyhájának ellátottjait 2018. január 4-én, csütörtökön.

 

Összesen 34 különböző ízesítésű kalács került kiosztásra a szegények között. A Mosolykommandó önkéntesei ugyanakkor szerepet vállaltak a Caritas által szegényeknek biztosított napi meleg ebéd kiosztásában is. Minden ellátottnak kellemes meglepetés volt, hogy a forró leves és a főétel mellé ezúttal egy darab kalács is társult. Nagyon jót fog az ilyen ajándék a téli időszakban.

 

„Nagyon jó érzéssel töltött el bennünket, hogy részt vehettünk az ételosztásban. Az ilyen alkalmak adnak erőt a kitartáshoz. Emlékeztetnek arra, hogy bár a világot nem tudjuk megváltoztatni, de tőlünk telhetően jobbá tehetjük” – nyilatkozta Szabó Kinga, a csoport vezetője.

 

A Mosolykommandó civil kezdeményezésként alakult meg 2015 decemberében, Siterben. A csapat célja hogy segítsen ahol és ahogyan tud, a fiatalságot is bevonva a tevékenységbe. Az otthonokban élő gyermekek és idősek megajándékozásán túl több olyan családon is segítettek, akiknek a tűz martalékává váltak otthonaik. Adománygyűjtő programokat tartottak, és amit sikerült összegyűjteniük, eljuttatták vagy személyesen vitték el a nélkülözőkhöz. Évek óta rendszeres résztvevői a Caritas adventi teaosztásainak, amelyhez saját készítésű mézeskalácsaikkal járulnak hozzá.

 

Szombati-Gille Tamás