posticum_hitoktatok_1

Hitoktatók tanácskoztak Nagyáradon

A katolikus oktatásért felelős országos társaság (SNEC) szervezésében, 2017. január 18-21. között  a nagyváradi Posticumban tanácskoztak a romániai római és görög katolikus hitoktatók, iskolák lelki vezetői, a hitoktatásért felelős egyházi megbízottak, teológiai líceumok igazgatói.

 

Benedek Ramóna, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum hitoktatója azt nyilatkozta az erdon.ro-nak: összesen 18 magyar és román szakember van jelen, és az ország valamennyi római és görög katolikus egyházmegyéje képviselve van, résztvevők érkeztek Jászvásárból, Bákóból, Bukarestből, Balázsfalváról, Gyulafehérvárról, Kolozsvárról, Temesvárról, Szatmárnémetiből, Nagykárolyból, Nagyváradról. A SNEC évente egy alkalommal szokott hasonló nagy szabású találkozókat rendezni, a mostaninak pedig az a különlegessége, hogy a tanügyminisztérium döntése értelmében a 9-12. évfolyamok tantervét meg kell újítani, így az eszmecsere fő célja a teológiai osztályokban tanított szaktantárgyak (bibliaismeret, katekizmus, lelkiség, egyháztörténet) újbóli átnézése, átértékelése, újragondolása.

 


A rendezvény csütörtök délután a Böcskei László nagyváradi római katolikus megyés püspök által bemutatott szentmisével kezdődött, és jelen van Ioan Riba atya, a SNEC elnöke, a bukaresti Szent József Gimnázium spirituálisa is.

 

Forrás: erdon.ro