clipboard01

Va fi decernată medalia diecezană de merit

Medalia diecezană de merit În slujba credinței a fost instituită de către episcopul Böcskei László în 2012, pentru ca ediția sa de argint să fie decernată în data de 21 februarie a fiecărui an, în cadrul vesperei aniversare a nașterii fericitului episcop martir Bogdánffy Szilárd, unei persoane care s-a evidențiat în viața de credință, dând o dovadă extraordinară a iubirii și fidelității față de biserică.

 

Comisia reunită cu acest scop miercuri, 15 februarie 2017, a analizat toate propunerile înaintate de către decani, și a decis ca în acest an medalia de merit să fie decernată enoriașei din Carastelec, Balog Katalin.

 

 

Candidatul este caracterizat de către parohul din localitate Nagy Jácint, ca fiind o persoană cu totul dedicată cauzei bisericii, străduindu-se să țină în viață credința micii comunități catolice locale. Biserica și dieceza are nevoie de multe astfel de persoane, care sunt un exemplu de mărturie, dăruire, slujire deplină a lui Dumnezeu.

Balog Katalin va primi medalia de merit de la Excelența Sa episcopul Böcskei László miercuri, 21 februarie 2018, în cadrul recitării solemne a vesperei la ora 17.00 în Catedrala Romano-Catolică din Oradea.