img_947444

A jövő egyháza, az egyház jövője

A szilágysomlyói római katolikus plébánia és a Csillogó Mosoly Egyesület és  közreműködése eredményeként, 2018. február utolsó hetében kézműves foglalkozást tartottak a plébániához tartozó közösségi házban. Egy új programsorozat vette ezzel kezdetét. A foglalkozások vezetője és irányítója Csóka Erzsébet Mónika, selymesilosvai tanítónő.

 

A szervezők tervei szerint, ezután minden hónapban, legalább egy alkalommal lesz ilyen foglalkozás. Az egyházi és polgári naptárt követve, bőven akadnak olyan események, amelyek a találkozók tematikus hátterét biztosítják.

A programra a szülők is elkísérhetik gyermekeiket, együtt készíthetik el a sok érdekességet.

 

A legutóbbi találkozás témája Virágcsokor kicsit másképp – nőnapi csokorkészítés volt. Többen a résztvevők közül örömüket fejezték ki az esemény miatt. Nagy öröm volt a szervezők számára ezeket a visszajelzéseket hallani, hiszen ezáltal igazolódik az a meggyőződés, hogy egyház a templomon kívül más területeken is jelen kell, hogy legyen. Jézus életét szemlélve azt tapasztaljuk, hogy nem csak a zsinagógában fejtette ki működését és nem is csak kifejezetten világi helyeken tűnik fel. Ha Ő ezt az utat járta, nekünk is akarnunk kell ezt járni és ennek érdekében cselekedni. Az egyház jövőjét nagyban meghatározza a helyi kis közösségek élete és léte, valamint az, hogy milyen lehetőségeket kínál övéi számára.

 

Nincsen ok az ilyen jellegű rendezvényektől való tartózkodásra, hiszen ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy valaki az identitását feladja és eltávolodik a fő küldetéstől. Minden egyes cselekedetünkkel önmagunk és mások útját is igazgatjuk az örök üdvösség felé, ezért nem indokolt a jó lehetőségek kihasználásának elmulasztása. Az egyház jövőjét csakis a múlt cselekedeteire lehet építeni.

 

Köszönet illeti Csóka Erzsébet Mónikának, aki elvállalta a kézműves foglalkozások megtartását, illetve egy helyi vállalkozás vezetőit, a nyújtott támogatásért.

 

Józsa Nándor Loránd