az_onkentesseg_erteke_3

Az önkéntesség értéke megkérdőjelezhetetlen

A Caritas Catolica önkéntesét, Chelemen Franciska Carment, a Szent Erzsébet Otthonban végzett áldásos munkájáért tegnap, 2018. március 1-én kitüntették az önkormányzat szociális igazgatósága által szervezett Önkéntesek Gáláján. Fiatal önkéntesünk napi rendszerességgel foglalkozik az idősekkel, sétákra- és orvoshoz kíséri őket, kézműves foglalkozásokat szervez nekik, tornázik és játszik velük, valamint önkéntes módon vágja a hajukat és sminket készít az idős hölgyeknek. Ilyen emberekkel szebb, élhetőbb környezetet lehet teremteni az ellátottak számára. Hálásak vagyunk odaadó munkájáért!

 

A tegnapi önkéntes-gálán egyébként több mint 100 meghívott vett részt – beleértve szociális területen dolgozó önkénteseket, civil szervezetek, cégek és közhivatalok képviselőit. A rendezvényen beszédet mondott Arina Moş a nagyváradi önkormányzat Szociális Igazgatóságának (DAS) vezetője, Florin Birta alpolgármester, Ionel Vila önkormányzati titkár, valamint Laurențiu Chiana önkormányzati képviselő.

„Az önkéntesség társadalmi értéke megkérdőjelezhetetlen, és időt kell szakítanunk arra, hogy az önkénteseket méltó elismerésben részesítsük. A szociális önkéntes-gála keretében a helyi önkormányzat elismerését kívánja kifejezni az önkéntes-munka iránt, amellyel jobbá teszik a rászorulók életkörülményeit. Ugyanakkor szeretnénk felhívni a figyelmet azoknak a civil szervezeteknek a munkájára, amelyek Nagyvárad területén nyújtanak segítséget” – nyilatkozta Arina Moş, a DAS igazgatója.

 

A gála keretében kiemelkedő teljesítményükért az alábbi 13 önkéntest díjazták: Nichole Ann Carr a az Emanuel Hospice Alapítvány részéről, Bai Brigitta az Alsterdorf Alapítvány részéről, Vlad Florina a Nagyváradi Down Egyesület részéről, Cristiana Frese a People to People Alapítvány részéről, Blaga Mărioara a Szklerózis Multiplex Alapítvány részéről, Roşu Cristina Monica az S.O.S Autizmus Egyesület részéről, Elena Rătan az Amia Alapítvány részéről, Ciupa Valeria a Nagyváradi Nőszövetség részéről, Chelemen Franciska Carmen a Nagyváradi Caritas Catolica Egyesület részéről, Mihaela Claudia Roşca a görög-katolikus Caritas Eparhial részéről, Duma Adriana Cosmina az Est Europa Alapítvány részéről, Rarok Viorica a Mallersdorfi Ferences Nővérek részéről, valamint Blaga Larisa Teodora a Bihar Megyei Mentőszolgálat részéről. Ugyancsak díjazásban részesült Sas Cornelia aki a Gyermekfelügyelet által működtetett árvaházakban végez önkéntes munkát.

 

Szombati-Gille Tamás