caritas_kozgyules_2

Éves közgyűlését tartotta a Caritas Catolica

Éves közgyűlését tartotta kedden, 2018. március 13-án az egyházmegyei karitász. A találkozó keretében kiértékelték a szociális segítségnyújtás terén végzett elmúlt évi tevékenységet, és meghatározták a 2018-as stratégiát. Az esemény közös imádsággal vette kezdetét, majd Rajna József atya, a Caritas Catolica vezetője köszöntötte az egybegyűlteket és ismertette a napirendi pontokat.

Böcskei László megyéspüspök a jövőbeli terveket illetően arra mutatott rá: fontos megőrizni és továbbfejleszteni a szolgáltatások emberközeliségét, hiszen a karitász legfontosabb hivatása, hogy gyakorlatba ültesse a szeretetszolgálatot. Ez az, amiben a katolikus segélyszervezet kiemelkedik más, szociális szolgáltatást nyújtó intézmények közül. „Őrizzük és védelmezzük az emberi méltóságot” – fogalmazott.

 

„Valóban nemes célkitűzést határozott meg a Caritas Catolica, amelyet emberileg szinte lehetetlen megvalósítani, mi azonban mindig éreztük, hogy Isten áldása van ezen a munkán, és a gondviselés olyan munkatársakat adott hozzá, akik valóban szívügyüknek érezték, és érzik most is, embertársaik megsegítését” – mondta Rajna József igazgató.

A találkozón a közgyűlés tagjai megvitatták és megszavazták a szolgáltatások fenntartására és fejlesztésére szóló tervezeteket.

 

Szombati-Gille Tamás