img_95011_modified

Kultúrest a szilágysomlyói plébánián

A szilágysomlyói római katolikus plébánia Közösségi Házában az érdeklődők egy kellemes kultúresten vehettek részt szerdán, 2018. március 14-én. A rendezvény a Nemzeti Identitás Közösség szervezésében, a Rétikék Alapítvány programjaként került kivitelezésre.

 

A program kezdetén köszöntők hangzottak el. Józsa Nándor Lóránd pasztorálreferens köszöntötte az egybegyűlteket, majd Ferenczi Ildikó, a „Nemzeti Identitás Karavánút” főszervezője mutatta be az együttműködési programot. Ezt követte Vér Sándor jóvoltából A magyarok ősi kincsei: a rovásírás című előadás. Ennek során sok olyan érdekes és új információval gazdagodott a helyi közönség, amiről eddig még nem szerzett tudomást.

 

A továbbiakban különleges hangfürdő vette kezdetét Lángoló tavasz címmel, Páli Tibornak és Jenei Kornélnak köszönhetően. Az 1848-as szabadságharcot idézték fel különféle zenei eszközökkel. Ez is egyedülálló program volt, amellyel a közönségnek először volt lehetősége találkozni.

 

A program végén, az érdeklődők megtekinthették és kipróbálhatták a hangfürdő hangszereit, valamint Vér Sándor vezetésével, a rovásírás különböző technikáit.

Szilágysomlyón ezzel ismét közösségi tartozást és identitás tudatot erősítő programok kerültek bemutatásra. Felelevenítették a múltat, mely mindenki számára fontos, hiszen erre épül a jövőnk.