dsc_0034

Egyházmegyeközi pasztorális találkozót tartottak Nagyváradon

Nagyváradon tárgyaltak a Gyulafehérvári Főegyházmegye, a Temesvári, Szatmári egyházmegyék, és a házigazda Nagyváradi egyházmegye családpasztorációval foglalkozó munkatársai 2018. március 21-22. között. A Posticumban zajló találkozó második napján Böcskei László megyés püspök is részt vett, aki nagyon fontosnak tartja a családokkal foglalkozást, lelkipásztori tevékenységet.

 

A találkozót minden év márciusában szervezik meg, mindig más-más egyházmegye területén, továbbképzés céljával, illetve azért, hogy a munkatársak megosszák egymással az egy év tapasztalatait, illetve együttműködési lehetőségeket ismerjenek fel és dolgozzanak ki.

Szerdán Tóth Attila Levente, tasnádszántói plébános tartott előadást az apakép-Istenkép viszonyáról, Pécsi Rita és Kentenich Joseph írásai alapján. Az előadó kihangsúlyozta, hogy a gyermek-családapa viszony mennyire befolyásolja és meghatározza a gyermek Isten képét.

 

A találkozó második részében az egyházmegyék képviselői beszámoltak éves tevékenységükről, megosztották meglátásaikat, ötleteket cseréltek, bátorították egymást.

A találkozó a Nagyváradi Várban, Szent László egykori sírhelyénél tett látogatással és a szent király közbenjárását kérő imával zárult.

 

A következő ilyen jellegű munkatalálkozóra egy év múlva, a Gyulafehérvári Főegyházmegye munkatársainak szervezésében kerül sor.

 

KÉPEK  |  VIDEO