1

Kis közösség, nagy öröm Szilágysomlyón

A Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia és a Csillogó Mosoly Egyesület együttműködése eredményeként 2018. március 21-én este kézműves foglalkozást tartottak a plébániához tartozó közösségi házban. A múlt hónapban egy új programsorozat vette kezdetét, melyet ezentúl minden hónapban legalább egy alkalommal szeretnének megszervezni.

 

A foglalkozások – amelynek mostani témája a Húsvét volt – vezetője és irányítója Csóka Erzsébet Mónika, selymesilosvai tanítónő. Mindenki tapasztalja, hogy az ünnepre sokan különféle módon készülnek. Egyre többen figyelnek oda arra, hogy a takarításon és a finomságok elkészítésén túl, a lakást is tudják feldíszíteni az ünnepnek megfelelően.

 

Az elmúlt hétvégén a lelkünket már felkészítettük az ünnepre, ezért most lehetőség nyílt arra, hogy a kézműves tevékenység által olyan tárgyakat készítsünk, amelyek által díszesebbé tehetjük otthonainkat. Az első alkalomhoz viszonyítva már többen eljöttek, és a sok szorgos kéz nagyon szép dolgokat alkotott. Mindenki nagyon jól érezte magát. A visszajelzések azt bizonyítják, hogy van igény ilyen programokra is.

 

A következő kézműves foglalkozás témája Anyák napja lesz, már mindenki nagyon várja.  

Köszönet illeti Csóka Erzsébet Mónikát, aki elvállalta a kézműves foglalkozások vezetését, illetve egy helyi vállalkozás vezetőit Bokor Ildikót és Dorint, a nyújtott támogatásért.

 

Józsa Nándor Loránd