somlyo_1

Lelki és szellemi gazdagodás Nyíregyházán

A Rákóczi Szövetség támogatásával, a Csillogó Mosoly Egyesület és a szilágysomlyói római katolikus plébánia együttműködése által, 2018. április 5-én harmincöt fiatal vett részt egy lelkileg és szellemileg gazdagító kiránduláson, Nyíregyházán. A kirándulók nagy részét a bérmálkozásra készülők képezték.

A látogatás első célpontját az állatkert képezte, amely nagy területen fekszik, és sok érdekes látványt nyújtott a résztvevőknek. A második úti cél, Kaszásné Tóth Judit meghívásának köszönhetően, a Szent Imre Gimnázium volt, ahol finom ebéddel várták az utazókat. Kása Hajnalka tanárnő vezetésével, a fiatalok meglátogatták a tanintézetet: előbb a kápolnát, majd az iskola többi fontos részeit.

 

Sokakban csodálkozást váltott ki az a tény, hogy itt óvoda, kollégium, általános iskola és gimnázium is működik egy helyen, hiszen eddig ilyen helyzettel még nem találkoztak. A kiránduló csoport több tagja cserkészkedik, nekik külön kellemes meglepetést jelentett, hogy az iskolán belül létezik cserkész otthon, ahol megfelelő körülmények között lehet a foglalkozásokat megtartani.   

Az iskola látogatását a közelben levő józsavárosi görög katolikus templom felkeresése követte. Szaplonczay Mihálynak köszönhetően, több fontos információt tudhattak meg a fiatalok a templomról és a helyi közösség életéről. Görög katolikus liturgikus szöveggel énekelve imádkozott a zarándok csoport, majd a lelki feltöltődés után Kása Hajnalka vezetésével megtekintették a belváros nevezetes épületeit. Esti órákban a Jósa András Múzeumban meglátogatták a Seuso-kincset.

 

Köszönet illeti a Rákóczi Szövetséget, a Csillogó Mosoly Egyesületet és a szilágysomlyói római katolikus plébániát az együttműködésért, közös támogatásért. Külön köszönet Kaszásné Tóth Judit és Kása Hajnalka tanárnőknek, akik segítsége által mindenkinek egy szép és emlékezetes napban lehetett része, lelkiekben és szellemiekben is gazdagodhattak mindannyian.

 

Józsa Nándor Lóránd