rozsafuzer_szilagysomlyo_9

Rózsafűzér társulatok kerületi találkozója Szilágysomlyón

„Oltamad alá futunk Istennek Szent Anyja” mottóval, 2018. május 5-én tartották meg Szilágysomlyón az esperesi kerület Rózsafűzér társulatainak találkozóját, amelyen több mint száz társulati tag vett részt.

 

A 10.00 órakor kezdődő esemény elején, Kuglis Gábor Levente, helyi plébános köszöntötte a jelenlévőket, és lelki morzsa formájában osztotta meg velük gondolatait. Tímár Asztrik OFM, rendházfőnök, kaplonyi plébános, előadást tartott. Beszédében nagyon sok lelket melengető gondolat volt, azonban történelmi szempontból is egy átfogó képet kaphattak a jelenlevők. A ferences szerzetes történelmi szempontból ismertette a Mária tiszteletet, az ókortól kezdve egész napjainkig. Külön kitért arra is, hogy Jézus Anyja, Szűz Mária nagyon sok művészt inspirált, függetlenül felekezeti hovatartozásuktól. Ezek mind a mai napig fennmaradtak, az irodalmi alkotásoktól kezdve, egészen a festészeti alkotásokig.

 

Az előadás után, a résztvevők átvonultak a templomba, ahol elimádkozták a rózsafűzért. A tizedek között elmélkedéseket olvastak fel a különböző településekről érkezett társulati tagok.

 

A rózsafüzért szentmise követte, amelyen a homíliát Tímár Asztrik OFM mondta. A szentmise után egy kis meglepetésben volt része a vendégeknek: Garamvölgyi Anett felkészítésével, hittanos gyermekek anyák napi műsorral kedveskedtek. A templomi eseményt a lorettói litánia elimádkozása zárta.

 

Mivel a lelki táplálkozás mellett a testi táplálkozás is fontos, a házigazdák meghívták a vendégeket egy szerény agapéra.

Istennek legyen hála ezért a csodás napért, Szűz Mária továbbra is legyen mindenki vezércsillaga!

 

Józsa Nándor Lóránd