punkosdi_bal_szilagysomlyo_1

Pünkösdi bál volt Szilágysomlyón

A szilágysomlyói római katolikus plébánia közösségi házában 2018. május 26-án szervezték meg a hagyományos pünkösdi bált.

A plébániához tartozó szép kórúak közül többen is mesélték, hogy évekkel ezelőtt a plébánia szervezésében évente megtartották a pünkösdi bált. Az esemény még sokaknak az emlékezetében élt és szerették volna, ha ismét lenne ilyen. Eddig alkalmas helység sem volt, ahol ezt megtarthatták volna, de most alkalmassá vált erre is a plébánia udvarán lévő közösségi ház.

A bált a nevét adó ünnepet követő hétvégén szervezték, hiszen pünkösd szombatján a hívek közül sokan elzarándokoltak a csíksomlyói búcsúra.

 

Szombaton délután a szakácsmesterek – Dobai Tünde, Dobai Sándor és Bákai Zoltán – nekiláttak a finom bográcsos elkészítésének. Egy órával később érkeztek Orosz Zoltán, Almási István, Szíjgyártó Tibor és Béres Tibor zenészek, akik az est folyamán a jelenlévők jókedvéről gondoskodtak. Számtalan és sokszínű számot játszott az együttes az egybegyűltek nagy örömére.

 

A meghívott bálos vendégek 19.30-kor érkeztek a közösségi ház nagytermébe. Sokak számára a bál nosztalgiára is lehetőséget nyújtott, nemcsak azért mert visszaemlékeztek a régmúlt időkre, hanem azért is, mert több régi, örökzöld slágert halhattak és énekelhettek együtt. A rendezvény sikeréről tanúskodik az a tény, hogy hajnali órákig eltartott.

Nagy örömöt jelentett a szervezők számára, hogy sikerült egy hagyományt újra éleszteni, jövőre szándékoznak ezt megismételni Pünkösd ünnepét követő első szombaton.

 

Józsa Nándor Lóránd