ideiglenes_1

Ideiglenes idősgondozást kínál a Caritas Catolica

Új lehetőséget kínál a Caritas Catolica olyan családok részére, akik elutaznának nyaralni, de nincs kire hagyniuk gondozást igénylő idős hozzátartozójukat. A Szent Erzsébet Otthonban szállást, ellátást és 24 órás felügyeletet biztosítunk ideiglenes vendégek számára egy hosszú hétvégére, egy hétre, vagy akár több hétre is, megegyezés alapján.

Az idős vendég úgy érezheti magát, mint egy hotelben. Otthonos, saját fürdőszobás helyiségben kap szállást, napi 3 főétkezést és 2 uzsonnát, napközben különböző foglalkozásokon vehet részt. Mégis több ez mint egy szálloda, mert az idős személyre képzett gondozónők és asszisztensek vigyáznak a nap 24 órájában, felügyelik a gyógyszerek bevételét, igény szerint segédkeznek a személyes higiéniában, kötést, vagy pelenkát cserélnek és gondoskodnak a vendég szükségleteiről.

A család így nyugodtan nyaralhat és biztonságban tudhatja az idős hozzátartozót, akivel telefonon vagy Skypon tarthatja a kapcsolatot. A vendég – ha kedve tartja – részt vehet az otthon állandó lakói számára kínált időstornákon, masszázson, kézműves foglalkozásokon és egyéb terápiás gyakorlatokon. Új embereket ismerhet meg, és szoros nagy közösségben töltheti el a saját vakációját.

A helyek száma korlátozott. Foglalás és további információk a 0749018033-es telefonszámon, hétköznaponként 8–16 óra között.

 

A Caritas Catolica Sajtóirodája