csa_021

Orvosi tanúságtétel a székelyhídi templomban

A római katolikus plébános meghívására válaszolva, 2018. június 24-én nagysikerű előadást tartott a székelyhídi plébániatemplomban Dr. Csókay András idegsebész főorvos, világhírű agy kutató, aki feleségével érkezett az érmelléki településre.

A jelenlevők egy különös előadásnak voltak a tanúi, mégpedig egy tanúságtételnek, amely a hit, az igazság, Isten személyes megtapasztalásáról szólt.

 

 

A meghívott vendég és felesége előadásukban beszéltek hitükről, saját istenélményeikről, tudományról, házasságról, hétköznapokról, megpróbáltatásokról.

 

„A gonosz lélek nagyon ravasz, mert a dolgok sokáig jól mennek Isten nélkül is, megy a szekér hit nélkül is. A házasságok sokáig jól mennek templom nélkül is. Összeházasodnak az emberek, szerelem van, gyerekek jönnek, minden szép és jó. A szívnek az Istentől kiüresedett helyére pillanat alatt beugrik egy bálvány, és gyorsan szétrombol mindent: a házasságot és magát az embert is. Aztán hűtlen lehetsz a feleségedhez, megcsalhatod a munkatársadat, barátodat. Ez akkor tud befészkelni az ember szívébe, ha onnan már kizártuk Istent, nem hagytunk neki helyet.

 

Sajnos így jártam én is. Nagyon szép kezdet után, szép családi élet után, teljes válságba kerültem és úgy éreztem, hogy minden tönkrement. Tönkrement a házasságom, rossz apa voltam, rossz orvos és körülöttem minden romokban hevert. Sajnos ide sok ember eljut. Hála Istennek az ember szívébe bele van ültetve a lelkiismeret, amit mondhatunk Krisztus hangjának is. Ez mindig akar szólni, figyelmeztetni, de ezt meg is kell hallani. A gödörből kifelé indulni nem olyan nehéz, hiszen rossz ott lenni. Ahhoz már kell valami kitartás, hogy hazaérjen az ember és otthon is maradjon. A megtisztulás útját végigjárva, maradjunk a megvilágosodás útján.” – mondta Csókay András.

 

Tatai István