szekelyhid_1

Hittan tábor volt Székelyhídon

Hittan tábort szerveztek 2018. június 19-24. között a székelyhídi plébánián. Idén is nagy számban jelentkeztek a táborozni vágyó gyermekek. Száz gyermek vett részt és 25 munkatárs segített abban, hogy a tábor szépen és gördülékenyen történjen.

A heti téma, amelyet az imaórákban és a kiscsoportos foglalkozásokban dolgoztunk fel, az Oltáriszentség volt. Mivel a tábor ökumenikus volt, a témát minden nap egy bibliai résszel kötöttük össze.

A nyitó szentmisét Ozsváth József helyi plébános mutatta be, aki köszöntötte a megérkezett táborozókat, szülőket és nagyszülőket, Isten áldását kérve a rendezvény minden egyes napjára. Ezen a napon az ismerkedésen, a zászlókészítésen, csapatindulók megírásán volt a hangsúly.

 

A második nap, szerda szentmisével indult. Vendégünk Erdődi Endre csokalyi görög katolikus plébános volt, aki az Utolsó Vacsora eseményéről beszélt kicsiknek, nagyoknak. A szentmisét reggeli követte, majd a kiscsoportos foglalkozásokon a csoportvezetők tovább boncolgatták ezt a témát. Ebéd után kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek: kőfestés, karkötő készítés, fafaragás, csuhézás és szövés.

 

Csütörtökön a meghívott vendégünk, Balla Frigyes baptista lelkész látogatott meg minket és „Krisztus az élet kenyere” témában egy rövid kis animációt mutatott be a gyerekeknek, amelyet énektanítás követett. Az imaóra után reggeliztek a résztvevő gyermekek, majd a már összeszokott kiscsoportok foglalkozásain vettek részt. Ebéd után stafétára került sor, amelyet a csoportvezetők és a helyi SZIT-es fiatalok segítségével rendeztük meg. A verseny során a gyerekek zsákban ugráltak, kötelet húztak és még sok más érdekes játékot próbálhattak ki.

 

Pénteken Rákosi Jenő református esperes volt a vendégünk, aki a lábmosás szertartásának témájában tartott rövid imaórát. A kiscsoportos foglalkozáson később még ugyanezzel a témával foglalkoztak a gyermekek. Reggeli után egy rendhagyó esemény következett. A hét folyamàn Pintér Béla – Az én Istenem című számára egy táncot tanultak a gyermekek, amelynek a felvételére került sor. Az óvodás csoport a délelőtt során meglátogatta az időseket és betegeket, énekkel és imával köszöntötték őket, ebéd után ugyanezt tették a nagyobb csoportok is. Minden csoport más-más személyt látogatott meg.

 

Az Olaszi tóhoz szombatra tervezett kirándulás rossz idő miatt elmaradt, ezért a közösségi házban filmet néztünk a gyerekekkel. A szentmisét Ozsváth József plébános celebrálta, hálát adva a tábor élményeiért. Ezt követte az ebéd, majd a gyermekek szabadon játszottak.

 

Vasárnap a tábor záró szentmiséjét ünnepeltük. Mindegyik csoport tagjai tanúságot tettek arról, amit a hét folyamán tanultak. Énekekkel, versekkel dicsérték az Urat és hálát adtak azért, hogy idén is részt vehettek a táborban. A szentmise áldása után a templomkertben a gyermekek bemutatták a hét folyamán tanult táncot szülőknek, nagyszülőknek és mindenkinek, aki részt vett a szentmisén.

 

Braun Orsolya