uj_hasznaltaru_1

Új használtáru-boltot nyitott Váradon a Caritas

Böcskei László római katolikus megyéspüspök áldásával nyitották meg az egyházmegyei karitász új használtáru-boltját 2018. július 5-én, csütörtökön, a nagyváradi Ion Creangă tér 2. szám alatt levő Szt. József Központban. Mint Rajna József caritas-igazgató a nyitóünnepségen hangsúlyozta, az üzlet kétszeres segítség lesz a rászorulók szolgálatában: egyrészt azok, akik itt vásárolnak, jutányosabb áron kapják meg a dolgokat, másrészt a bevételt a szociális programok finanszírozására fordítja a Caritas Catolica.

„Egy áldást kértünk a Jóistentől arra, amit hozzá akarunk tenni a nagy műhöz, amit az emberek javára próbálunk kibontakoztatni, azért, hogy – mint az ima szövegében is hallottuk – a szeretet szellemében, és az igazságosság megőrzésében szolgálni tudjuk egymást. Mindig ott van előttünk a kihívás, hogy hogyan tudjuk jobban, hatékonyabban végezni ezt a szolgálatot, hiszen egyre többrétű kihívásokkal kell szembesülnünk, másrészt pedig mindig keresnünk kell azokat a forrásokat, amelyek megteremtik a szükségben szenvedők felkarolásának hátterét” – mondta köszöntő beszédében Böcskei László, római katolikus megyéspüspök.

 

„Fontos, hogy sem mi, sem a támogatásra szorulók ne felejtsük el azt, hogy mindennek egy értéke van, és a dolgok nem csak úgy megadatnak valahonnan, hanem mindenért meg kell valamiféleképpen küzdeni. De a legszebb az, hogy meg tudjuk osztani egymással, és mindenki vállal valamit ebből a törődésből, hogy előteremtsük és megosszuk egymással azokat a javakat, amelyekre szükségünk van, és amelyeket a mindennapi életben jogosan használhatunk. Ezért remélem nem okoz majd senkinek megütközést az, hogy itt adás-vétel is zajlik, és nem csak egyszerűen odaajándékozás mert az emberi hozzáállás alakulásában is nagyon fontos, hogy ilyen megközelítéssel tudjuk fogadni adományozóinktól az adományokat, akik úgyszintén nagy lelkiismeretességgel gyűjtik össze és készítik elő a javakat, amelyek eljutnak hozzánk. Itt meg kell említeni a jótevőinket, akik önkéntesen végzik ezt a munkát, azért, hogy mi mint egy értéket adjuk tovább, és mások így tudják fogadni, lehetőségeikhez mérten hozzájárulva ahhoz, hogy tovább folytatódjon ez a szolgálat” – tette hozzá a megyéspüspök.

 

A Szent József központ alagsorában elhelyezkedő üzletben új outlet termékek és használtáruk széles skálája kapható: ruhák, kozmetikumok, játékok, lakberendezési cikkek, újszülött- és kismamatermékek, munkavédelmi felszerelések és sok más apró, egyedi holmi, ami máshol nem lelhető fel. A Szent József Központ-béli Caritas-bolt hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között várja az érdeklődőket.

 

Szombati-Gille Tamás