img_6221

Vidám lelki nap Érmihályfalván

Idén hatodik alkalommal szervezte meg az érmihályfalvi római katolikus egyházközség fiataljai számára a Vidám Lelkinap elnevezésű programját. Nyolcvanöt gyermek és fiatal vett részt 2018. június 30-án a rendezvényen.

 

Mivel 2020-ban Eucharisztikus Világkongresszust szerveznek Budapesten, mi is ebbe az ünnepségsorozatba szerettünk volna belekapcsolódni. Ebből a megfontolásból választottuk a kenyérszaporítás témáját, amikor Jézus több mint ötezer embert jóllakatot öt árpakenyérrel és két hallal. A csoportvezetőknek ezt a témát kellett feldolgozni a gyerekekkel. A kilenc csoportba osztott 85 diák nagy lelkesedéssel vetette bele magát a szentírási idézet boncolgatásába. Minden csapat ennek megfelelően választott csapatnevet, majd szimbólumokat rajzolt, vagy idézetet írt a csapat zászlójára. Ezután kovásztalan kenyeret és halat sütöttünk, amit közösen el is fogyasztottunk.

 

A szentmisére hangolódva minden csapatnak egy egyetemes könyörgést kellett írnia, amit felolvastak a szentmisén. Nagyon szép kérő imák fogalmazódtak meg, amelyekből hadd idézzek néhányat:

– add Urunk, hogy az asztalon mindig legyen kenyér;

– úgy éljünk, hogy minden napunk egy csoda legyen;

– Jézus tápláléka növelje bennünk a hitet, hogy megőrizzük a megszentelő kegyelmet és mindig tiszta szívűek maradjunk;

– köszönjük, hogy boldogok vagyunk, és szeretetben együtt tudunk játszani, szórakozni és élni;

– kérünk Urunk, hogy ne legyen a földön éhínség, nélkülözés, a ház hangos legyen a nevetéstől, és méltók legyünk a te szeretetedre.

 

A szentmise után finom ebéd és fánk várt a táborozókra, majd ezután minden csapat bemutatta a zászlaját. Kis pihenő után az ügyességi vetélkedőkkel folytatódott a gyermeknap, aminek végén minden gyermek emléklapot vehetett át.

 

A nap végén Bogdán István plébános köszönetet mondott a gyerekeknek, hogy eljöttek, és szeretettel, tisztelettel viselkedtek mindenkivel szemben. Megköszönte a pedagógusok és segítőtársai – az ifjúsági zenecsoport és az ebéd készítőinek – áldásos munkáját. Köszönet illeti ugyanakkor mindazokat, akik akár anyagi támogatással, akár imáikkal hozzájárultak ennek a napnak a szebbé tételéhez. Istennek legyen hála!

 

Bokor János