Véget ért a tasnádszántói hatodik gitártábor

Hatodik alkalommal szervezték meg 2018. július 18-22. között a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség területén fekvő, de közigazgatásilag Szatmár megyéhez tartozó Tasnádszántón a gitártábort főleg nagyváradi, de más környező egyházmegyékben aktívan résztvevő 9-12 osztályos diákok számára is, akik szeretnék a gitározás művészetét elsajátítani vagy továbbfejleszteni. Mintegy 100 fiatal kapcsolódott be a programba, ehhez társulva a helyi közösségnek önkéntes felnőtt tagjai, illetve a Szabadkáról érkező oktatók. A napi programban délelőttönként a gitár képzés/műhely folyt három csoportban, az atomkezdők, kezdők és haladók beosztásban. Délután a mozgás és a lelkiek is teret kaptak, volt napi szentmise és közös imádság is.

A kézműves műhely, sportvetélkedő, akadályversenyek a gyermekek kreativitását, kézügyességét és a közösségi élményt próbálták fejleszteni. Gitárfüzetet is nyomtattak a szervezők 120 példányban, illetve pengetőket és gitárhúrokat is beszereztek. A táborban mindenkit egy ingyenes, a tábor logójával és mottójával ellátott pólóval ajándékoztak meg.

A gitártábor iránti érdeklődés évről évre növekszik, az idei táborba, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jött létre, 110 fiatal kapcsolódott be.