somylo_3

Gyermekfoglalkozás volt a szilágysomlyói plébánián

A Csillogó Mosoly Egyesület és a szilágysomlyói római katolikus plébánia együttműködése eredményeként 2018. augusztus 11-én, szombaton délelőtt kisgyerekek számára néptánc, népi játék és népi ének foglalkozást tartottak a római katolikus közösségi házban László Renáta illetve Kovács Enikő Éva.

 

A római katolikus közösségi ház szombat délelőtt ismét megtelt sok mosollyal, örömmel és boldogsággal, melyeket a gyermekek arcán lehetet látni. A kicsiknek újból lehetőség adódott kellemes pillanatokat megélni. Két hónappal korábban szervezték az első plébániai nyári vidám tábort, ennek folytatását képezte a szombati esemény. A tábor befejezése után a szülők jelezték, hogy jó lenne, ha valamilyen módon ez folytatódna. Ha valamire jóra van igény, akkor azt mindenképpen szükséges művelni. A gyermekek nevelése és oktatása pedig a legfontosabb dolog közé tartozik.

 

Innen született meg az ötlet, hogy rendszerességgel szervezzenek a kicsik számára találkozókat, ahol néptáncot, népi játékot és népi énekeket tanulhatnak. A szombati eseményen a vakációs és szabadságos időszak ellenére szép számban gyűltek össze a gyermekek.

Két része volt a foglalkozásnak: az elsőt Kovács Enikő tartotta, míg a második részt, rövid szünet és szőlő evés után, László Renáta vezette. Az esemény végén a jelenlevő gyermeksereg felköszöntötte a születésnapos Lehelt, aki meglepetéssel viszonozta a köszöntést.

 

Köszönet illeti László Renátát és Kovács Enikőt a tartalmas foglalkozásért, Bákai Emesét, Tőtős Krisztát és Szűcs Elvirát a nyújtott segítségért.

 

Józsa Nándor Loránd