somylo_5

Festménykiállítás Szilágysomlyón

Újabb festménykiállítást nyitottak meg Szilágysomlyón, a plébánia közösségi házában 2018. augusztus 12-én, a vasárnapi ünnepi szentmisét követően. A kiállított festmények a helyi közösség tagjának, Sabau Mónikának az alkotásai.

 

Az esemény kezdetén Kuglis Gábor Levente plébános köszöntötte a jelenlévőket, kiemelten a művésznőt, Sabau Mónikát, akinek az alkotásai bemutatásra kerültek. A plébános beszédében hangsúlyozta, hogy nagy öröm számára az, hogy ismét a helyi közösség egyik tagja mutathatja be festményeit.  A múltban voltak már olyan események, amikor a közösség más tagjai mutatták be talentumaikat. Számítanak arra, hogy a jövőben is lesznek olyan helyi személyek, akik elhozzák munkájukat kiállításra és bemutatásra ezen a helyen.

 

A köszöntő beszéd után Sabau Mónika kapott szót. Ő is nagy örömét fejezte ki, hogy lehetőség nyílt ezen esemény megszervezésére. Festményei nagyrészben akryl munkák, azonban van olyan alkotás is, ami papiruszon tekinthető meg.

 

Festeni nem önmagától, hanem biztatás révén kezdett el. Egyre jobban megszerette és úgy érezte, hogy ez egy talentum, amit az Istentől kapott és fontosnak tartotta, hogy ezt kamatoztassa. Nem ásta el a kapott talentumot, amit mi sem bizonyít jobban, mint a falakon sorakozó 38 darabb munka.

 

A kiállított festmények egy hónapig lesznek megtekinthetőek a plébánia közösségi házában. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a szervezők.

 

Józsa Nándor Lóránd