dsc_0052

Nagyváradra látogattak az Egri Főegyházmegye fiatal papjai

Hagyományos, évente megszervezett zarándoklatuk úti céljául Nagyváradot választották idén az Egri Főegyházmegye káplánjai, fiatal papjai, akiket főpásztoruk, Ternyák Csaba érsek kísért el a partiumi püspöki székhelyre. A zarándoklat fő célja az, hogy a papok főpásztorukkal és egymással is minőségi időt tölthessenek el a nyári időszakban, új helyeket keressenek fel és ismerjenek meg, helyet hagyva a kikapcsolódásnak is.

 

Csütörtökön, 2018. augusztus 16-án a nagyváradi egyházi nevezetességeket látogatták meg a vendégek: a felújítás alatt álló püspöki palotát, a székesegyházat és annak kincstárát, a várat, valamint a Szent László teret. A zarándoklat második napján az egyházmegye történelméhez szorosan kapcsolódó szent helyeket és más érdekességeket kerestek fel: a bihari földvárat, a szentjobbi plébániatemplomban őrzött kegyképet, a nagyszalontai Arany János Múzeumot és a Böjte Csaba alapítványa által kezelt gyermekotthont.

 

Böcskei László megyés püspök fogadta és vezette a vendégeket, örömmel mutatta be nekik Szent László örökségét, amelyet a Nagyváradi Egyházmegye kutatni, őrizni és továbbadni igyekszik. A főpásztor fogalmazása szerint a vendégeknek megmutatják azt, amit a jelenben próbálnak megvalósítani, de mindig a jövőre való tekintettel.

 

Az egri káplánok, fiatal papok tanulmányi kirándulása szombaton ér véget, akkor mindenki hazatér, hogy szolgálati helyén folytassa a lelkipásztori munkát.

 

KÉPEK  |  VIDEO