dsc_0141

Templombúcsút ünnepeltek Margittán

A Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt templom búcsúját ünnepelte a margittai egyházközség 2018. augusztus 19-én. A délben bemutatott ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Karácson Tibor, az Erdélyi Mária Rádió igazgatója volt.

 

Mivel a búcsús templom kicsinek bizonyult a sok ünneplő hívő befogadására, az ünnepi szentmisét idén is az Árpád-házi Szent Margit templomban mutatták be. A hívek már 11 óra után gyülekeztek, imádkozva hangolódtak az ünnepi szertartásra, hálát adtak Máriának.

 

A családos közösség tagjai olvasták az olvasmányokat, a Szabó Péter kántor által vezetett kórus egyházzenei szolgálata pedig ünnepélyesebbé tette a szentmisét.

 

Homíliájában Karácson Tibor a Mária iránti tiszteletről beszélt, kiemelte, hogy mennyire másképpen tisztelik a keleti kultúrákban az édesanyákat. Jézus, az ő édesanyja halálakor, annak testét a mennybe vitte. Tibor atya elmesélte azt az egyszerű példát, amikor a gyermek belép az anyja szobájába, leveszi cipőjét. Mária a szentségi házasságnak is a mintája, útmutatót nyújt számunkra.

 

A szentmise végén a papság a hívekkel együtt körmenetben vonult a Nagyboldogasszony templomhoz, Mária énekeket énekelve, ezzel is kifejezve a Szűzanya iránti tiszteletüket.

 

Lázár Tamás