Idősek Világnapja a nagyváradi katolikus karitász intézményeiben

Az Idősek Világnapja kapcsán a katolikus karitász mindkét nagyváradi idősotthonában tisztelegnek a szépkorúaknak az alábbi program szerint:

 

Szeptember 29-én, szombaton

  • 11 órátólF. Márton Erzsébet színművésznő, valamint Radovics-Méder Lili, Nagyváradról elszármazott debreceni hegedűművész és zenetanár tartanak ünnepi előadást a Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpontban. (cím: Spartacus utca, 31/A sz., Nagyvárad)

Október 1-én, Hétfőn

  • 10:30-korPető Dalma önkormányzati képviselő köszönti a szépkorúakat a Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpontban. (cím: Spartacus utca, 31/A sz., Nagyvárad)

ezzel párhuzamosan a másik helyszínen

  • 11 órátólRajna József kanonok, a Caritas Catolica vezetője tart ünnepi szentmisét a Szent Márton Idősek Otthonában. A szertartást közös ünnepi ebéd követi (cím: Bumbacului utca, 1. sz., Nagyvárad)

 

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek –önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával.