A romániai katolikus püspökök üzenete a népszavazást követően

A Romániai Katolikus Egyház, a 2018. október 6-én és 7-én megtartott referendumot követően mint anya és tanító, a püspökök szaván keresztül ismételten kihangsúlyozza, hogy a család alapjánál egy férfi és egy nő szabad akaratnyilvánításából létrejött házasság áll.

 

Az Egyház Krisztustól kapott küldetésénél fogva az üdvösséget szolgálja, bátorsággal és reménnyel hirdeti öröktől fogva a család evangéliumát. A krisztusi tanításnak megfelelően egy férfi és egy nő közötti házasságot az egyház külön szentséggel pecsételi és erősíti meg, amelyet felkínál mindazoknak, akik ezt őszinte szívvel kérik, és készek megélni az evangélium szerinti hűséget, a kölcsönös tiszteletet és segítségnyújtást, az egymás iránti szeretetet. Az egyház továbbra is bátorítja a szülőket, hogy legyenek nyitottak az életre, és társul szegődik melléjük a gyermekek helyes nevelésének az útján.

 

Kérjük a Szentháromságos Egy Isten segítségét, irgalmát országunk és a világ minden családjára: az Istenanya közbenjárására adja meg számukra azt az örömet, hogy méltósággal, békében és egyetértésben élhessenek.

 

Románia katolikus püspökei