Egy mázsa szén vagy egy marék gyémánt

2018-2019-ben folytatódik a házasoknak, jegyeseknek szóló előadássorozat a nagyváradi Szent László Plébánia szervezésében. A harmónia nem öntermő fán nő, hanem komoly munka gyümölcse.

 

Időpontok:

 

Október 20., szombat          16h-18h Nagyserdülők, ifjak – az elengedés

                                               18h-20h A felnőttkor életszakaszainak esélyei és veszélyei

Október 21., vasárnap         10h-12h Házaspárok útja

 

November 24-25.

 

Január 13.

 

Március 23-24.

 

Május 11-12.

 

“A nevelés az Élet szolgálata” – ezt vallja dr. Uzsalyné Pécsi Rita, ennek módjait kutatja, keresi, feleségként az önnevelésben, anyaként, tanárként és pedagógiai kutatóként is. Pécsi Rita azt vallja, a sikeres élet titka a jó házasság. A jövő generáció életének szilárd alapja pedig a szülők harmónikus kapcsolata. A családban tanuljuk meg az igazi kötődést a személyekhez, dolgokhoz; itt tudjuk jól feldolgozni a nehézségeket; megérteni és elfogadni a másikat; elmélyíteni és kisugározni az örömet.

A mai rohanó és sokszor személytelen világban fontos , hogy a házasság és a család egyre inkább összeforrjon. Sok házaspár tudja azt, hogy jó lenne, de sokkal kevesebben azt, hogy ezt tanulni lehet. Az Uzsalyi – Pécsi házaspár közös gondolkodásra hívja az érdeklődőket a házasság fontos értékeiről, kérdéseiről, mérföldköveiről.

Az előadássorozat a nagyváradi Szent László plébánia szervezésében, a Nagyváradi várban kerül megrendezésre. A hely korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges. Kezdeményezésünk házaspároknak, jegyeseknek, pároknak szól.

Várunk sok szeretettel kedveseddel együtt!

Bővebb információt üzenetben kérhetsz a házigazdáktól, facebook/ Nagyvárad-Újvárosi Szent László Római Katolikus Plébánia, vagy a 0770102113-as telefonszámon.