Grazban jubiláltak a vincés nővérek

Grázban, a tartományi házban találkoztak 2018. szeptember 20-24. között Páli Szent Vince Szeretet Leányai, akik ebben az évben ünnepelték hivatásuk 25. 40. 50. 60. és 70. jubileumi  évfordulóját.

A nagyváradi közösség három tagja is csatlakozott a jubilálókhoz, ők hivatásuk 25-ik évét köszönték meg az Urnak.

 

A péntek délutáni találkozás egy meglepetéssel kezdődött. Mindenki kiválaszthatott egy-egy kincses dobozt, amelybe a találkozó alatt apró „üveggyöngy-kincseket” gyűjthettek. Ezek egyesek számára hűséget, hálás szívet, hitet, odaadást, mások számára közösségi együttlétet, örömet, imádságot, hovatartozást, stb. jelentettek.

 

A találkozó a következő szentírási részek jegyében zajlott: „Mester hol lakol? Gyertek, nézzétek meg! Elmentek és megnézték, hogy hol lakik és azon a napon nála maradtak.”, valamint „Én vagyok az élet kenyere“.

Szombaton Máriacellbe zarándokoltak a jubiláló nővérek, hogy megköszönjék és továbbra is kérjék Szűzanyánk anyai pártfogását hívatásuk jó megéléséhez.

 

Vasárnap délelőtt a közösség nővérei is megtudhatták, hogy mi van a jubilálók kincsesdobozában. Legeslegdrágább kincsünk maga Jézus.

Búcsúzóul a kápolnában a kihelyezett Oltárisztntség előtt adtak hálát a nővérek az eltelt évekért és az ünnep kegyelmeiért. Mint tömjénfüst szállt az Úr oltára elé a hála, a meghatottság, az öröm, a szív boldogsága: „nincs más kincsünk csak egyedül Jézus“.

 

Szerafina nővér