Gyermekmosolyok özöne Szilágysomlyón

Szombaton délelőtt, 2018. október 27-én, a Csillogó Mosoly Egyesület szervezésében ismét gyermekfoglalkozásnak adott otthont a szilágysomlyói római katolikus plébánia közösségi háza. A gyermekek örömére újra velünk volt a Jótündér, azaz László Renáta Szilágycsehből. A nyári vidám tábor óta a gyermekek László Renátát sok esetben Jótündérnek szólítják.

 

A foglalkozások elején a gyermekeknek lehetőségük nyílt arra, hogy megtekintsék a közösségi házban kiállított Csomortáni Gál László munkáit. Az ilyen alkalmak mindig lehetőséget nyújtanak arra, hogy a kicsik a művészettel is kapcsolatba tudjanak lépni, hiszen ez elengedhetetlenül fontos szellemi, értelmi és érzelmi fejlődésükhöz.

 

Renáta a mostani alkalomra is egy széles kínálattal készült. Az ének és tánc tanulás mellett, a fiatal résztvevők ismét különféle illemszabályokkal ismerkedtek, amelyeket társas táncok alkalmával kell alkalmazni. Voltak az elmúlt találkozásokkor már tanult énekek és táncok, amelyeket most átismételtek. Azonban a mostani együttlét alatt is tanultak új dolgokat. A tanulás közepette mindig van egy szünet, amikor egy kis harapni- és innivaló is előkerül. A mostani foglalkozásba Barcsa Zsuzsanna Petőfi Sándor Programos ösztöndíjas is bekapcsolódott.

 

Istennek legyen hála, hogy ismét egy csodás, vakációs együttléteben lehetett része a gyermekeknek.

 

Józsa Nándor Lóránd