Napközis gyermektábort szervezett a Háló Nagyváradon

Állati küldetés volt a negyedik hálós őszi napközis tábor fő témája. A tábor öt napja alatt – 2018. október 29 – november 2. között – öt bibliai állatos történet kapcsán tanultak, játszottak és készítettek kézműves alkotásokat a kisiskolások a Nagyvárad-Olaszi Szentlélek plébánia közösségi házában.

 

A közel 60 gyermek hat kor szerint kialakított kiscsoportba rendeződve ismerkedett egymással, majd együtt játszottak és alkottak a napi téma mentén hol papírból, hol agyagból, gyurmából, de egyéb anyagokból is tevét, fürjet, szamarat, malacot és nem utolsó sorban juhot is. A foglalkozások alatt a teve által Rebekától leshettük el, mit is jelent a segítőkészség, a fürjfalatok Mózes és a kivezetett zsidó nép példáját hozta elénk, hogyan bízták magukat és hagyatkoztak ínségben is az Úrra, a dumcsizó szamár Bálám történetét elevenítette fel, és világított a szófogadás fontosságára, míg a malacok a bűnbánat általi megtérésre, a helyrehozásra emlékeztettek minket a tékozló fiú történetében. Az ünnepelt juh pedig sokak számára rögtön Jézust jelentette, holott a jó pásztor történetében eltévelyedett és megtalált juhról szólt, amely bármelyikünk, mindannyian lehetünk.

 

November eleje azonban nem csupán a szünidőt és az őszi tábort jelenti, hanem Mindenszentek ünnepét is, ezért aznap mi is a gyermekekkel közösen részt vettünk a Barátok templomában az ünnepi szentmisén. Szabó Ervin plébános a gyermekek számára is közérthetően prédikált az életről, mint a zöld falevélről, mely az ősz beköszöntével színét veszti és átadja magát az elmúlásnak, azonban azt is kiemelte, hogy a mi életünk a fénytől a fény felé halad, hisz életünk kezdetén az Úrtól indulunk, de végül hozzá is érkezünk, a kereszt felé haladunk.

 

Bár a tábor véget ért, a gyerekprogramok sora folytatódik, ahogy ezt a november negyedikei gyermekmise is mutatja. Minden hónap harmadik vasárnapján 17.00 órától szeretettel várjuk az érdeklődőket a Barátok templomába gyermek- és ifjúsági szentmisére! Ugyanakkor a facebook oldalon további eseményekről is lehet értesülni.

A program megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

 

 

Konrád Evelyn

 

KÉPEK