Elevii liceului Ady au petrecut o zi ca voluntari la Caritas

În cadrul programului Școala altfel, elevii clasei a XI-a C de la Liceul Ady Endre din Oradea, coordonați de profesorii István Zoltán și Unterlender-Mérai Andrea, au petrecut o zi de voluntariat la Asociația Caritas Catolica în data de 30 octombrie 2018. De dimineața, elevii au prezentat un scurt program muzical rezidenților Centrului de Îngrijire Socială Sf. Elisabeta. Programul pregătit de elevi a fost compus din cântece vechi și binecunoscute, respectiv aforisme despre vârsta a treia, pline de umor, care au stârnit hohote în rândul vârstnicilor.

 

După spectacol elevii au fost împărțiți în grupe, și au participat la diferite activități, după preferințe. Unii au asistat vârstnici cu mobilitate limitată la o plimbare în parc, alții au participat la un atelier de creație împreună cu tinerii Asociației Viață cu Autism, iar o altă grupă a ajutat la pregătirea pacheteleor de alimente oferite ca donație nevoiașilor.

 

După amiază elevii au pornit la drum și au distribuit un număr total de 40 de pachete cu alimente familiilor nevoiași care trăiesc în condiții mizere lângă groapa de gunoi din Episcopia Bihor. Pachetele în valoare totală de 986 lei au conținut paine, mezeluri, fructe și dulciuri (prin sprijinul financiar al organizației Caritasverband Passau), respectiv conserve de supă (oferite de mag. Peter Zidar diacon general din Austria), și conserve de ciuperci (oferite de Caritas Swolgen).

 

Transportul copiilor a fost asigurat de părintele Mihai Fecehtă de la Grupul Școlar Don Orione Oradea, care sprijină de ani de zile nevoiașii de lângă groapa de gunoi în parteneriat cu Caritas Catolica.

 

Szombati-Gille Tamás