Élelmiszer-adományok Krisztus Király Ünnepén

Krisztus Király Ünnepét megelőző napokban két Bihar megyei iskola is jelentős élelmiszer-adománnyal támogatta a katolikus karitász nagyváradi Szegénykonyháját. A konyha naponta több mint 200 személy – köztük hajléktalanok, rászoruló családok, idős és beteg személyek – számára biztosít étkeztetést.

 

A „Zöldségek és gyümölcsök hete” elnevezésű program keretében a nagyváradi „Constantin Brâncuşi” Technikai Líceum diákjai szerveztek gyűjtést a Caritas Szegénykonyha javára. Az akcióban a IX.A, X-A, XI-A, XI-B és a posztliceális II A osztályok tanulói vettek részt. Az akciót Roxana Țiplea tanárnő koordinálta, Boldea Ramona, Chiorean Pompei, Chiș Angela, Gîb Daniela, Monenci Alina, Moț Nicolae, Németh Radu, Nistor Monica és Șișca Denisa pedagógusok, valamint Gabriel Mic iskolaigazgató közreműködésével. A diákok és tanáraik összesen mintegy 50 kg gyümölcsöt, 60 kg zöldséget, 4,5 kg száraztésztát, 14 kg konzervet, 4 l olajt, 9 kg lisztet és egyéb tartósélelmiszert adományoztak a Caritas Szegénykonyhának.

 

Szintén az elmúlt hét folyamán tettek látogatást a Spartacus utcai karitász-központban a csatári Benedek Elek Általános Iskola elemistái. A kicsik sem érkeztek üres kézzel. Bodnár Piroska tanítónő vezetésével összegyűjtöttek és a szociális konyhának adományoztak mintegy 57 kg gyümölcsöt, 43 kg krumplit, 25 kg egyéb zöldséget, rizst, szárazbabot és száraztésztát. Az adomány átadását követően a kicsik meglátogatták a Szent Erzsébet Idősotthon lakóit. A gyerekek egy rövid, versekkel és mondókákkal ékesített műsorral is meglepték az intézményben lakó szépkorúakat, és produkciójukkal sikerült mosolyt csalniuk az őszfejű hallgatóság arcára.

 

A Caritas Catolica hálás a közreműködésükért, ugyanakkor szeretne köszönetet mondani a Fugyi Református Egyházközségnek, valamint Tako Zoltán és Kovács Csaba magánszemélyeknek, akik az év folyamán rendszeresen és nagy mennyiségű élelmiszer adományokkal támogatták a Caritas szegénykonyháját. Hozzájárulásuk jelentős segítséget jelent abban, hogy a szegények étkeztetésének kontinuitását biztosítani tudjunk, úgy a nyári időszakban, mint a hideg téli hónapokban, amikor a legtöbb rászoruló igényli a napi meleg ebédet! Adományokat egyébként a jövőben is folyamatosan fogadnak a szegénykonyhán, a Spartacus utca 31/A szám alatt, naponta 8-15 óra között.

 

Szombati-Gille Tamás